DWDR در دوربین مداربسته / محافظ برق دوربین مدار بسته


DWDR در دوربین مداربسته / محافظ برق دوربین مدار بسته

مکانیزم DWDR در دوربین مداربسته (Digital Wide Dynamic Range) یکی از مکانیزم های بهبود دهنده تصویر است. این مکانیزم به نوعی نوع دجیتال از مکانیزم WDR است که از ان برای افزایش بازه داینامیک دوربین استفاده می شود.

داینامیک رنج (Dynamic range) یا بازه داینامیک چیست؟

بازه داینامیک یک مشخصه از دوربین هاست که میزان توانایی دوربین در نمایش تصاویر با اختلاف سطح نور را نشان می دهد. هرچه بازه داینامیک دوربین بالاتر باشد دوربین تصاویر با اختلاف سطح نور را بهتر نمایش می دهد.

تفاوت WDR و DWDR چیست؟

در مکانیزم DWDR کار افزایش بازه داینامیک به صورت دیجیتال و در چیپ تصویر دوربین انجام می شود در حالی که در دوربین های WDR از دو چیپ تصویر مجزا برای اسکن کردن تصویر استفاده می شود. طبیعتا میزان تاثیر DWDR نسبت به WDR در بهبود تصویر بسیار کمتر است و البته باید توجه داشت که افزایش بازه داینامیک دوربین به صورت عادی بسیار پر هزینه است در حالی که استفاده از DWDR هزینه زیادی برای دوربین اضافه نمی کند. توجه داشته باشید که در صورتی که واقعا به دنبال بازه داینامیک بالا برای دوربین هستید بهتر از دوربین های WDR استاندارد برای این کار استفاده کنید.

 

دوربین مدار بسته

هایک ویژن

 

محافظ برق دوربین مدار بسته

تمامی دستگاه های الکترونیکی که با انرژی برق تغذیه می شوند، همواره در معرض خطر وقوع نوسانات برقی، افت ولتاژ و … هستند. این نوسانات می تواند ناشی از یک منبع طبیعی مانند رعد و برق باشد و یا به دلیل افت ولتاژ یا اختلاف پتانسیل شدید برق باشد. به همین منظور تهیه دستگاه هایی برای حفاظت از تجهیزات مداربسته امری ضروری است. از جمله این دستگاه ها می توان به انواع محافظ برق در دوربین مدار بسته اشاره نمود که می توانید با توجه به نیاز سیستم مداربسته خود آنها را از بازار تهیه کنید. در ادامه به معرفی مناسب ترین محافظ برق دوربین مداربسته می پردازیم.

 

 

وظیفه محافظ برق

وظیفه اصلی یک دستگاه محافظ برق تشخیص نوسانات موجود در جریان برق و یا ولتاژ و خنثی سازی و انتقال آن به زمین از طریق یک سیم متصل به زمین است. در ادامه به شرح بیشتری از عملکرد انواع محافظ برق در دوربین مدار بسته می پردازیم.

 

 

 

انواع محافظ برق در دوربین مدار بسته

 

1- دستگاه یو پی اس (UPS)

وظیفه دستگاه UPS برق رسانی به تجهیزات موجود است که در این راستا حفظ تعادل الکتریکی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. ساختار دستگاه UPS در واقع به مانند یک خازن است به این ترتیب که انرژی الکتریکی در ساختار های سلول مانند آن ذخیره و نگهداری می شود تا در هنگام قطع برق از این انرژی ذخیره شده بتوان برای روشن نگه داشتن تجهیزات استفاده نمود.

در نتیجه دوربین های مدار بسته هایک ویژن و نیز دستگاه های ضبط می توانند هنگام قطع برق به کار خود ادامه دهند و تصاویر نیز از دست نروند.

 

 

 

2- دستگاه استابلایزر (Stabalizer)

وظیفه دستگاه استابلایزر (Stabilizer) تنظیم و تثبیت ولتاژ است. در صورت وقوع هر گونه افت و یا نوسان در ولتاژ الکتریکی، این دستگاه آن را شناسایی نموده و بر طرف می سازد. در واقع عملکرد این دستگاه بدین گونه است که در حین وقوع نوسانات در انرژی الکتریکی از رسیدن جریان برق به دوربین مداربسته جلوگیری می کند. سپس جریان را به طور موقت قطع و پس از یک تاخیر جزئی و رفع اشکال، آن را مجددا برقرار می کند. در نتیجه از وارد شدن خسارت های احتمالی به دوربین ها جلوگیری می نماید.

البته باید به این نکته توجه نمایید که دستگاه استابلایزر یک مزیت اصلی نسبت به سایر انواع محافظ ها دارد. آن هم این است که، زمانی که جریان برق بر اثر وقوع نوسانات قطع می گردد بسیاری از تجهیزات مدار بسته مانند دستگاه ضبط NVR و DVR خاموش شده و مجددا با اتصال جریان ریست می شوند. برای شروع مجدد کار این دستگاه ها نیاز است تا شخصی برای وارد کردن نام کاربری و رمز عبور در محل حضور داشته باشد. در صورت نبود این شخص این کار طبیعتا انجام نشده و چندین ساعت از ضبط تصاویر ممکن است از دست برود.

اما این مشکل با وجود دستگاه استابلایزر برطرف می گردد. زیرا این دستگاه حاوی یک باتری داخلی است که انرژی الکتریکی را در خود ذخیره می کند. بدین ترتیب در هنگام قطع برق، برق مورد نیاز تجهیزات از باتری تامین می شود. به این ترتیب، بدون هیچ گونه اختلالی به کار خود ادامه می دهند.

 

 

 

3- محافظ برق کابل تصویر کوآکسیال

محافظ برق کابل تصویر RG59 یا BNC یک قطعه الکتریکی کوچک است. این قطعه در هنگام وقوع رعد و برق یا ولتاژ های بالا برای حفاظت از تجهیزات مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد این دستگاه بدین گونه است که به دستگاه ضبط متصل گردیده و ولتاژ وارده بر آن را به زمین منتقل می کند. بدین ترتیب از فشار وارده بر دستگاه می کاهد. این قطعات در انواع یک یا چند پورت تولید شده و در بازار موجوداند.

در هنگام وقوع رعد و برق یا ولتاژ های بالا برای حفاظت از تجهیزات مداربسته می توان از محافظ برق کابل تصویر RG59 یا BNC نیز استفاده نمود. این دستگاه در واقع یک قطعه الکترونیکی کوچک است که به دستگاه ضبط متصل می شود. این قطعه ولتاژ مخرب وارده را قبل از رسیدن به دستگاه به زمین منتقل می کند. این قطعات نیز در انواع یک یا چند پورت تولید شده و در بازار موجوداند.

 

 

4- محافظ جریان برق اتصال داده یا RS485 در دوربین مدار بسته اسپیددام

به منظور انتقال دستورات کنترلی چرخش و زوم در زوایای مختلف در دوربین های مدار بسته گردان یا PTZ از پورت RS485 استفاده می شود. در این نوع از دوربین ها به منظور حفاظت از دوربین مداربسته در برابر نوسانات الکتریکی باید از یک محافظ برق اتصال داده با نام RS485 استفاده نمود تا از خرابی های احتمالی در دوربین در هنگام وقوع نوسانات برقی جلوگیری کند.

 

 

 

5- محافظ نوسان برق دوربین های تحت شبکه (IP)

در سیستم های مدار بسته از نوع تحت شبکه به منظور جلوگیری از مشکلات احتمالی باید از محافظ نوسان برق مخصوص دوربین های مداربسته IP استفاده نمایید. این محافظ ها نیز در انواع تک یا چند پورت تولید و به بازار عرضه می شوند.

 

 

چه عواملی سلامت دوربین مداربسته را به خطر می اندازد :

  • عدم استفاده از تجهیزات مناسب: نقش تجهیزات دوربین مداربسته، در ارایه ی تصاویر مطلوب و با کیفیت تعیین است. چنانچه تجهیزات سیستم نظارتی مطلوب نباشد می توانند سبب ایجاد نوسانات و اختلال در عملکرد آن شود. بنابراین، استفاده از تجهیزات استاندارد، در حفاظت از دوربین مداربسته موثر است.
  • عدم رعایت استانداردهای کابل کشی و نصب: نصب سیستم مداربسته در نزدیکی امواج الکترومغناطیسی، کابل های برق فشار قوی و یا انجام داکت کشی های غیراصولی باعث کاهش طول عمر دوربین مداربسته و سایر تجهیزات می شود. همچنین امکان رخ دادن نوسانات برق و آسیب های جدی به سیستم دوربین مداربسته  نیز افزایش می یابد.

 

 

 

توصیه در مورد محافظ برق

به طور کلی توصیه می گردد جهت جلوگیری از سایر مشکلات احتمالی مربوط به برق، یک فیوز به صورت جداگانه در داخل کنتور قرار داد. سپس مستقیما کابلی را از کنتور برق به دستگاه UPS کشید. همچنین در دوربین های مداربسته با بدنه فلزی، بهتر است از پایه های فلزی که متصل به یک سطح مقطع فلزی هستند استفاده نکنید.

زیرا در این صورت احتمال آسیب دیدن کل سیستم افزایش می یابد. به همین دلیل توصیه می گردد از پایه های غیر فلزی و عایق جهت نصب این دوربین ها استفاده نمود. همچنین می توانید از محفظه هایی از جنس پلاستیک یا PVC که در ابعاد مختلف تولید می شوند نیز استفاده نمایید.

تیاندی

دوربین داهوا

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.