ویدئوهای آموزش زبان ترکی استانبولی
ویدئوهای آموزش زبان ترکی استانبولی
ویدئوهای آموزش زبان ترکی استانبولی
ویدئوهای آموزش زبان ترکی استانبولی - آموزش زبان ترکی استانبولی پروان آکادمی در حال حاضر از معروفترین و محبوبترین مجموعه های آموزش زبان ترکی استانبولی به فارسی در ایران است. بسته آموزش ترکی استانبولی پروان آکادمی به صورت تصویری زبان ترکی استانبولی را از مقدماتی تا پیشرفته به شما آموزش می دهد.
هدف مجموعه آموزش زبان پروان آکادمی ترکی استانبولی، صرفا آموزش لغات نیست بلکه آموزش تصویری و تقویت شنیدار و گفتار و همزمان آموزش جملات و لغات ترکی استانبولی نیز هست. روش کار این مجموعه به این شکل است که می بایست زبان آموز هر روز یک درس را از این مجموعه (در منزل یا بیرون از منزل) ببینید و گوش دهد. از آنجایی که این مجموعه به صورت تصویری است، به راحتی می توانید یاد بگیرید و صحبت کنید.
دوره مقدماتی و پیشرفته ـ مکالمه زبان ترکی استانبولی پروان آکادمی در سه ماه با روزی ?? دقیقه گوش کردن و یا نگاه کردن به هر درس روش استفاده آسان برای تمامی سنین با هر سطح آشنایی به زبان ترکی استانبولی برگرفته شده از جدیدترین متد آموزشی روز جهان
بیش از 20 ساعت آموزش شامل محاوره ، آشنایی با لغات ، آموزش حروف اضافه ، آشنایی با جمله سازی دروس در این سیستم آموزشی به صورت فایلهای صوتی و یا تصویری آماده شده است و شما برای یادگیری آنها تنها و تنها نیاز به گوش دادن به این فایلهای صوتی دارید .در این آموزشها با تکرار هوشمندانه و برگشتی ،لهجه شما از ابتدا لهجه درستی شکل گرفته و به طور خودکار قواعد بیشمار زبان را در عمل فرا خواهید گرفت . شنیدن دروس این مجموعه بسیار لذت بخش و پر انرژی است و به طور مداوم از شما تمریناتی میخواهد (تکرار برخی از جملات )که خود این مساله برای شما بسیار لذت بخش و هیجان انگیز خواهد بود .
در ابتدا مکالمه ای پخش میشود ،سپس روی تک تک لغات و جملات مکالمه تاکید شده و معنی و طرز تلفظ آنها آموزش داده میشود. این دوره آموزشی شامل 25 درس جداگانه میباشد .آموزش مکالمه زبان بصورت کلمه به کلمه و تکرار کلمات همراه با گوینده و ساختن جمله با کلمات بیان شده در حافظه موقت قرار گرفته و تکرار در ادامه دروس و یادآوری آنها در فواصل زمانی تعیین شده باعث میگردد اطلاعات از حافظه اصلی منتقل گردد و محفوظات ماندگار شوند.
ویدئوهای آموزش زبان ترکی استانبولی
مزیت این شیوه آموزشی چیست ؟
مزیت این روش یادگیری عملی یک زبان است . بسیاری از استادان زبان بر این باورند که بهترین روش یادگیری یک زبان خارجی این است که به آن کشور سفر کنید و مدتی را در بین مردم آنجا سپری کنید . این مجموعه این مساله را برای شمافراهم می کند. افزون بر این قواعد زبان را به شکل بسیار عمیق و درونی آموزش میدهد و شما بدون اینکه متوجه شوید تمام قواعد زبان را ناخود آگاه فرا خواهید گرفت.
برنامه بر پایه یادگیری زنده
بکار گرفتن دانشجو در موقعیتهای روزمره و واقعی برای یادگیری و تمرین آموخته ها است درست به مانند اینکه در کشور بیگانه حضور فیزیکی دارید . بر اساس این روش در هر زبانی یک هسته کلامی وجود دارد که با فراگیری مجموعه لغاتی که بیشترین و ضروری ترین کاربرد را در هر زبانی دارند میتوان بی آنکه مغز را با لغات غیر ضروری و اطلاعات غیر کاربردی انباشته کرد زبان را آموخت.
ویدئوهای آموزش زبان ترکی استانبولی
سخن نهایی درباره ویدئوهای آموزش زبان ترکی استانبولی
با این مجموعه از پروان آکادمی شما میتوانید در هر جا و هر مکان زبان ترکی استانبولی را مکالمه کنید در واقع میتوان گفت به علت دسترسی آسان به این مجموعه از کوچکترین فرصتها ( مترو . اتوبوس و حتی رانندگی ) استفاده کرد و مکالمه ترکی استانبولی خود را تقویت کرد.
به نقل از کارشناسان آلفا نهال شلیل گیاهی از خانواده هلو به شمار می رود که بر اثر جهش رویشی در یکی از ژن های میوه هلو ایجاد شده است که میوه بدون کرکی را تولید می کند. میوه این گیاه ظاهری گرد و کروی مانند دارد که بسیار گوشتی و آبدار است که در داخل قسمت گوشتی این گیاه هسته بزرگی قرار دارد که طعم تلخی دارد و قابل مصرف نیست. میوه این گیاه طعم شیرینی دارد. میوه این گیاه خواص بسیاری دارد که از آن علاوه بر تازه خوری برای تهیه لواشک، آبمیوه هلو، کمپوت و … نیز استفاده می کنند. به صورت درختچه ای کوتاه رشد می کند.
توجه داشته باشید که هلو و شلیل ممکن است از بذر یکدیگر و از طریق تلقیح به وجود بیایند، دارای ارقام و واریته های مختلفی است طوریکه در ایران فقط بیش از 20 رقم از این گیاه کشت می شود که از آن جمله می توان به شلیل زرد یا قرمز اشاره نمود، تا کنون بیش از 150 گونه درخت شلیل شناسایی شده است که این واریته ها از نظر طعم، مزه و حتی شکل با یکدیگر تفاوت دارند. برگ های سبز رنگ نیزه ای مانندی به طول 7 تا 16 و عرض 2 تا 3 سانتیمتر تولید می کند، گل های زیبای این گیاه قبل از برگها ظاهر می شوند که منظره زیبایی را در فصل بهار ایجاد می کند. گل های این گیاه به صورت منفرد یا دو تایی به رنگ صورتی ظاهری می شوند که 5 گلبرگی هستند. گرده افشانی این گیاه توسط باد انجام می شود که البته کندو گذاری سبب افزایش باردهی گیاه می شود. گیاهی خود گرده افشان محسوب می شود.
بسته به ارقام زودرس و دیررس میوه این گیاه اوایل تابستان و اوایل پاییز می رسد. توجه داشته باشید که عمر درخت شلیل کم است که دلیل عمر کم این درخت وجود چوب ترد و شکننده است. گیاهی خزان پذیر است طوریکه با شروع فصل پاییز و سرما برگ های این گیاه می ریزند.
https://alphanahal.ir/خرید-نهال/
آب و هوا : با توجه به یخ زدگی سریع شکوفه در سرماهای بهاره این مورد در بسیاری از کشورها مشکل ساز است. درختان نیاز به یک طیف متنوع از واحد سرد، اما به طور عمده ???-??? واحد می باشد. در برخی از گونه های جدید ??? واحد سرما کافی است. شاخه های درخت می تواند تحمل سرمای -?? درجه سانتی گراد را داشته باشند، اما شکوفه های در -? ° C آسیب می بینند.
خاک: مناسبترین میزان اسیدیته ?/? ،خاک سبک تا متوسط، به خوبی زهکشی شده ترجیح داده می شوند.در خاک های سنگین تر درختان باید در تپه کاشته شوند.درختان نباید در خاک بدون زهکشی مناسب کاشته شوند. درختان شلیل محل های آفتابی را دوست دارند بطور متوسط شش تا هشت ساعت نور خورشید راضی کننده است. ما توصیه نمی کنیم درختان میوه در خاک سنگین، خاک رس خالص کاشته شوند.
کاشت: یک محل با زهکشی خوب، خاک نسبتا حاصلخیز در آفتاب کامل را انتخاب نمایید. برای جلوگیری سرمازدگی از مناطق پایین دست اجتناب کنید. نهال درختان را در فصل بهار بکارید. نهال حدود ? ساله را انتخاب نمایید. برای نهال های داخل گلدان، گیاه را از گلدان جدا کرده و هر گونه ریشه مدور و گرد را حذف کنید و از قیچی ضدعفونی شده استفاده نمایید. برای درختان پیوند زده، محل پیوند دور از نور مستقیم خورشید در هنگام کاشت باید باشد. گودالی کمی عمیق تر و گسترده تر از تراکم ریشه بکنید. درخت را در وسط گودال روی مقداری خاک نرم قرار دهید. مطمئن باشید که ریشه ها بخوبی در اطراف تنه گسترده شدند. درختان در فاصله ? تا ?/? مترفاصله بین درختان در ? متر فاصله بین ردیف هاکاشته شوند که حدود ???? تا ???? اصله در خت را در هر هکتار خواهیم داشت.
آبیاری: آب مورد نیاز به زمان برداشت بستگی دارد. آغاز آبیاری بستگی به شرایط رطوبت خاک، شکوفه دادن و جوانه زدن در فصل بهار دارد. تقسیم آب بر اساس سودآوری بخش، با توجه به شرایط درخت و زمان برداشت است. لذا توصیه به تنک کردن می شود حذف میوه های کوچک از روی شاخه. این را می توان به صورت دستی و یا شیمیایی انجام داد. کاهش تاج پوششی با هرس کردن، در نتیجه کاهش تبخیر آب از شاخ و برگ ها را داریم. این امر به ویژه در میوه ها هسته دار مانند هلو و شلیل مهم است. هنگام هرس درختان مراقب باشید زیرا این کار می تواند باعث رشد رویشی بیش از حد شود. هرس سبز ارجحیت دارد و در گونه های زودرس هرس تابستان امکان پذیر است. میوه هلو و شلیل به سرعت در طول دو دوره رشد می کنند:
https://alphanahal.ir/nectarine-seedlings/
(الف) پس از تشکیل
(ب) قبل از رسیدن
دوره بین این دوره ها (الف و ب)، مرحله سخت شدن هسته است که در طی آن مقدار آب د درخت به طور قابل توجهی کاهش می یابد. باید هنگام تعیین برنامه آبیاری در نظر گرفته شود.
برای بهبود گردهافشانی، چند درخت شلیل، بکارید. البته این درختان خودبارور هستند و به گردهافشانی درختان اضافی نیاز ندارند. بااینحال، کاشت درخت شلیل، درصد گلهای گرده افشانی را افزایش میدهد.
هر هفته دو گالن آب به درختان بدهید. این مقدار برابر با سه سانتیمتر بارندگی است. درختان بالغ با همین مقدار آب میتوانند دو هفته را بگذرانند.
در اوایل بهار از رهایش تدریجی کود جهت استفاده بهینه گیاه از مواد مغذی استفاده کنید. کودی را انتخاب کنید که دارای فسفر بالا و ازت کم باشد.
مقاومت شلیل نسبت به سرما مناسب است، به طوری که سرمای منفی 21 درجه می تواند برای آن مضر باشد. با این حال سرمای یکباره (هر چند کم هم باشد) می تواند باعث خشک شدن جوانه ها و شاخه های جوان شود. هلو به حدود 400 تا 1000 ساعت دمای زیر 7 درجه سانتی گراد برای خروج از سرمای زمستانه نیازمند است. مقاومت شلیل به گرمای تابستان هم مانند سرمای زمستان خوب است. میوه های این درخت در گرمای تابستان کیفیت بهتری خواهند داشت.
فصل خفته زمستان باید دمای هوا برای این درخت مناسب باشد
برای کنترل خشکی و شکستگی درختان را با روغن اسپری کنید.
می توانید این نوع درخت شلیل را هرس کنید .
برای جلوگیری از پوسیدگی قهوه ای ، که بسته به آب و هوا ، ممکن است به 1-3 اسپری نیاز داشته باشد ، از قارچ کش در طول شکوفه استفاده کنید. دوره بارانی نیاز به اسپری بیشتری دارد.
درختان جوان را به طور ماهانه با کود نیتروژن بالا از اول آوریل بارور کنید. از 1 0.5 0.5 لیتر اوره یا 25 عدد کود برای درخت استفاده کنید. درختان بالغ به 50 درصد بیشتر کود احتیاج دارند. اگر کود آبیاری شده است ، از 1 اونس تجاوز نکنید.
جلوگیری از نازک شدن میوه، نازک شدن باعث کاهش وزن میوه و جلوگیری از آن باعث افزایش اندازه ، جلوگیری از شکستگی اندام می شود .
ماهانه درختان جوان را بارور کنید. از اوره 5 اوره یا کود استفاده کنید. درختان بالغ به 50 درصد بیشتر احتیاج دارند. اگر کود آبیاری شود ، از 1 اونس تجاوز نکنید.
هر 3 هفته یکبار آبیاری قطره ای یا آبپاش را برای درخت شلیل بکار ببرید
یک منطقه عاری از علفهای هرز را در اطراف پایه درخت شلیل در فاصله 3 فوت از تنه با عمق 3–4 اینچ بسیازید تا درخت شلیل بهتر رشد کند.
قبل از اولین باران شدید ، قارچ ها را در ماه نوامبر اسپری کنید.
درست بعد از برداشت محصول بارور و آبیاری کنید.
در هنگام ریزش برگ ، برگها را از بین ببرید یا کمپوست کنید تا از شیوع انگشت سیب جلوگیری کنید.
آمادهسازی خاک قبل از کاشت شلیل، موجب بهبود عملکرد گیاه و رشد و نیرومندی نهال میشود. بهتر است خاک را ازنظر کمبود مواد معدنی و مغذی لازم بررسی کنید. منظور از آمادهسازی خاک، غنی کردن آن ازنظر مواد معدنی و مواد مغذی حیاتی و از بین بردن و شل کردن خاکهای فشرده است.
اگر در فصل تابستان هر ده روز یکبار تقریباً 3 سانتیمتر بارندگی باشد، نیازی به استفاده از شلنگ نخواهد بود. اما اگر واقعاً خاک خشک شد، بهترین راهکار، استفاده از آبیاری قطرهای با شلنگ است. هر ده روز یا دو هفته یکبار آبیاری کافی است. اگر آب در اطراف تنه یخ بزند، موجب آسیبدیدگی درخت خواهد شد.
کود دادن، روشی عالی برای تقویت مواد مغذی موجود در خاک، بهویژه نیتروژن است. همیشه قبل از استفاده از کود، خاک خود را آزمایش کنید. خاکهای مختلف میتوانند مقادیر مختلفی از عناصر موردنیاز برای حمایت از رشد درخت شلیل؛ را داشته باشند. اگر به این نتیجه رسیدید که خاک شما فاقد مواد مغذی لازم (ازت، فسفات، پتاس و غیره) است، حتماً کود مناسب انتخاب کنید. قبل از انجام هرگونه تغییر، خاک خود را بشناسید و به اهمیت آزمایش خاک پی ببرید.
اواخر بهار یا تابستان، درختان شلیل؛ به کود نیتروژنی نیاز دارند. میتوانید از اوره، کود دامی پوسیده یا کود شیمیایی هم استفاده کنید. درختان جوان به نیمی از میزان کود موردنیاز درختان مسن و بالغ نیاز دارند.
پس از کاشت درخت شلیل؛ در بعضی شرایط ممکن است دچار آفت یا بیماری بشود. شایعترین بیماریها و آفات درخت شلیل عبارتاند از:
گال طوقه (Crown Gall)
شانکر باکتریایی (Bacterial Canker)
زره پوش یا حشره پولکدار (Scale)
سن گیاهخوار (Tarnished Plant Bug)
لارو برگ پیچ (Leafroller)
شته (Aphids)
برنامهریزی و نگهداری خوب، حرف اول را در تولید محصولات میوهای میزند. این امر در مراقبت از درختان شلیل هم صدق میکند. مراقبت از این درختان به مراحل خاصی در هر فصل نیاز دارد. در فصل بهار این مراقبت شامل استفاده از چندین مورد اسپری قارچکش برای جلوگیری از پوسیدگی قهوهای است. درخت شلیل؛ استاندارد بهطورمعمول یک تا سه مراقبت نیاز دارند، اما در مناطق بارانی ممکن است برنامههای بیشتری نیاز باشد.
اواخر بهار یا تابستان این درخت به کود نیتروژنی نیاز دارد.
تنه نهال شلیل باید سالم و بدون شکاف یا آثار صمغ باشد.
نهال سالم، قطری بین 1 تا 2 سانتیمتر و ارتفاع حداقل 100 سانتیمتر دارد.
نهال درخت شلیل پیوندی؛ باید شاداب، سالم و دارای ریشه اصلی با طول 20 تا 35 سانتیمتر و 5 الی 6 ریشه فرعی به طول حداقل 5 سانتیمتر باشد.
برداشت میوه شلیل همچون برداشت میوه درخت هلو است. ابتدا میوه درخت را با دست خود بگیرید و بکشید تا از شاخه جدا شود که به راحتی از شاخه جدا می شود که البته می توانید با استفاده از قیچی باغبانی این کار را انجام دهید، میوه برداشت شده را در داخل سبد بگذارید و به همین منوال به کار برداشت میوه شلیل ادامه دهید و پس از برداشت آن را به انبار یا بازار مصرف عرضه کنید.
ازدیاد شلیل همانند هلو به روش پیوند انجام می شود. این گیاه را می توان روی پایه های هلو، زردآلو، بادام و آلو پیوند زد. فاصله کشت برای ارقام معمولی شلیل، ? تا ? متر است و در یک باغ خوب می توان انتظار ?? تا ?? تن محصول در هکتار داشت. در روش های داربستی فواصل کشت کمتر و مقدار محصول بسیار بیشتر است و تا ??? تن در هکتار نیز می رسد.
برای کاشت شلیل در گلدان انتخاب بذر مناسب بسیار مهم است. برای این منظور لازم است از بذر درختان شلیلی پا کوتاه استفاده کنید، البته چنانچه قصد دارید شلیلی شما بار دهد در غیر این صورت و به عنوان یک گیاه زینتی می توانید از هر هسته شلیلیی برای کاشت استفاده کنید.
انتخاب گلدان مناسب نیز مهم است. در مراحل بعدی رشد نهال شلیل قطر گلدان ?? تا ?? سانتیمتر باشد. برای جدا کردن گوشت میوه شلیل از هسته آن را داخل دهان نکنید زیرا احتمال دارد بزاق دهان بر روی قوه نامیه گیاه تاثیر گزارد.
?- ابتدا بایستی هسته را از گوشت میوه شلیل جدا کنید. اگرچه این کار کمی مشکل است ولی تلاش کنید تا کاملا گوشته میوه از هسته جدا شود. به این منظور میتوانید میوه شلیل را ? تا ? روز در سایه بگذارید تا خشک شود، در این صورت جدا کردن هسته آسانتر خواهد بود.
?- در مرحله بعد لازم است قسمت چوبی هسته را به آرامی بشکنید. دقت کنید که هنگام جدا کردن پوسته چوبی مغز هسته آسیب نبیند زیرا امکان سبز شدن هسته در صورت آسیب از بین خواهد رفت. برای جدا کردن هسته چوبی میتوانید از انبر استفاده کنید تا پوسته چوبی ترک بخورد و بتوانید مغز هسته را خارج کنید.
?- برای کاشت هسته شلیل در گلدان بهتر است چند روزی هسته را داخل پلاستیک و در داخل یخچال قرار دهید تا مواد بازدارنده موجود در هسته که مانع جوانه زنی بذر میشوند، غیر فعال شوند.
نکته : توجه داشته باشید که هسته شلیل را در کنار میوه هایی مانند موز در یخچال نگزارید زیرا اتیلن تاثیر منفی بر قدرت جوانه زنی هسته شلیل خواهد داشت. در شرایط طبیعی ماه های سرد زمستان در طبیعت این مواد را غیر فعال می کند.
?- هسته شلیل را یک شب در آب بخسانید. در این مرحله هسته شلیل آماده کاشت داخل گلدان است.
?- گلدان مورد نظر را با خاک مناسب (مخلوطی از خاکبرگ و شن) پرکنید. هسته شلیل را در عمق دو برابر اندازه طول هسته شلیل در خاک بکارید.
?- گلدان را در دمای ?? درجه سانتیگراد قرار دهید. هسته شلیل در حدود یک ماه بعد جوانه خواهد زد. نهال حاصل از کاشت هسته شلیل در گلدان در صورت شرایط مساعد محیط در مدت ?-? سال به باردهی می رسد. بنابراین لازم است با بزرگ شدن نهال، آن را به گلدان بزرگتر انتقال دهید. در حین رشد کود دهی را فراموش نکنید .
کموبیش، دو گزینه برای ریشهزایی و کاشت درخت شلیل؛ از قلمه وجود دارد: چوب نرم و چوب نیمه سخت. روش اصلی به این صورت است که قلمهها باید با یک چاقوی بسیار تیز و تمیز از شاخه برداشته شوند. طول آنها باید حداقل 15 سانتیمتر و کمتر از 30 سانتیمتر باشد.
بهترین زمان برای تکثیر قلمهها، صبح زود است؛ چون گیاه کاملاً متورم است. بسیار اهمیت دارد که قلمهها تا زمان قرار گرفتن در زمین، سرد و مرطوب باشند.
نحوه کاشت درخت شلیل در ایران یکی از رایج ترین کاشت های نهال درخت و میوه می باشد.
یکی از مواردی که در آموزش کاشت نهال شلیل نقش مهمی دارد، بهترین زمان کاشت نهال شلیل می باشد.
در ابتدا باید گفت که نهال شلیل از نهال هلو که جهش ژن داشته، تولید شده است.
این نهال شلیل می تواند از نهال هلو نیز تولید شود و قابلیت لقاح دارد.
نهال شلیل از جمله نهال هایی است که نسبت به سرما حساس بوده و در هوای سرد خشک می زند.
حتی در مواردی اگر دمای سرما -?? درجه باشد می تواند نهال شلیل را کاملا از بین ببرد.
شرایط آب و هوایی در نحوه کاشت نهال شلیل بسیار تاثیر دارد.
به همین دلیل بهترین زمان کاشت نهال شلیل می بایست در فصل بهار یا تابستان است.
نهال شلیل گرما را به راحتی می تواند تحمل کند و در فصل بهار نیز شکوفه می دهد.
هرس در واقع بخش اصلی پرورش درخت شلیل به شمار می رود که هرس به موقع و درست باعث افزایش باردهی و طول عمر درخت می شود. بسیاری از درختان را در فصل زمستان مورد هرس قرار می دهند ولی در مورد درخت شلیل باید عرض کنیم که زمان مناسب هرس درخت فصل بهار است، هرس این درخت از سال اول شروع و هرساله ادامه پیدا می کند. در واقع از مزیت عمده هرس این درخت کنترل اندازه و سایز آن برای سهولت برداشت میوه و افزایش باردهی است که هرس به موقع به ایجاد شاخه های اصلی قوی کمک شایانی می کند و این اجازه را به شاخه های اصلی می دهد تا بتوانند نور خورشید را دریافت کنند. بریدن شاخه های اضافه باعث تقویت شاخه اصلی و افزایش کیفیت و باردهی محصول می شود.
طبق بررسی ها و تحقیقاتی که کارشناسان و مهندسان مجموعه alpha nahal انجام داده اند: فندق درختچه ای است با ارتفاع 1/5 متر که معمولا بلند نمی شود ولی در مواردی که شرایط آب و هوایی مساعد و خاک بسیار حاصل خیز باشد به ارتفاع 6 تا 7 متر (گاهی بیشتر) در می آید و به سهولت جنگلی انبوه به وجود می آورد. بومی اروپا و آسیای صغیر است که کشت آن از زمان های بسیار قدیم در ایران متداول بوده و به صورت خودرو در جنگل های ارسباران، تالش، زنجان دیده می شود. درخت فندق پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه، به رنگ سبز یا دم برگی بطول تقریباً یک سانتیمتر می باشد.
فندق دارای دو نوع گل نر و ماده است که به صورت سنبله آویخته در پاییز ظاهر می شود. نوع نر این گلها دارای ? تا ? پرچم است و مجموعه آن به صورت سنبله های آویخته در پاییز ظاهر میشود. هر گل آذین گلهای ماده فندق 10 عدد گل کوچک دارد اما در هر خوشه 3-2 عدد میوه تشکیل میشود. گلهای فندق 3 تا 4 سال پس از کاشت ظاهر میشوند. اما باردهی از 5 الی 6 سالگی آغاز میگردد و به مدت 20 – 10 سال درختان فندق باروری اقتصادی دارند.
میوه آن که فندق نامیده میشود، در حالت تازه از پوشش سبز رنگی پوشیده شده است ولی تدریجاً پس از خشک شدن از آن جدا میشود. گرچه چوب فندق به سرمای زیاد مقاوم است اما به جوانههای گل فندق در 10- درجه سانتیگراد آسیب جدی وارد میشود و موجب کاهش محصول میگردد.
https://alphanahal.ir/خرید-نهال/
ارقام مختلف فندق را از جهات زیر دسته بندی می کنند :
1- اندازه میوه
2- میوه بستن زودهنگام یا “زود میوه”
3- میوه بستن دیرهنگام یا “دیر میوه”
4- گرده دهنده ها
فندق بومی اروپا و آسیای صغیر و قفقاز است که درختچه ای به ارتفاع ??? متر که در اماکن مساعد به ارتفاع ? تا ? متر (گاهی بیشتر) درمی می آید و به سهولت جنگلی انبوه بوجود می آورد. برگهائی پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه، به رنگ سبز و گلهائی بر دو نوع نر و ماده دارد. نوع نر این گلها دارای ? تا ? پرچم است و مجموعه آن به صورت سنبله های آویخته در پائیز ظاهر می شود.
فندق درختچه ای به ارتفاع ??? متر که در اماکن مساعد به ارتفاع ? تا ? متر (گاهی بیشتر) درمی می آید و به سهولت جنگلی انبوه بوجود می آورد. برگهائی پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه، به رنگ سبز و گلهائی بر دو نوع نر و ماده دارد. نوع نر این گلها دارای ? تا ? پرچم است و مجموعه آن به صورت سنبله های آویخته در پائیز ظاهر می شود. میوه آن که فندق نامیده می شود، در حالت تازه از پوشش سبز رنگی پوشیده شده است.ولی تدریجاً پس از خشک شدن از آن جدا می شود. گونه C.avellana به عنوان فندق اروپائی شناخته شده و بصورت تجاری کاشته می شود. در اثر دو رگه گیری این گونه با سایر گونه های موجود در این جنس تنوع زیادی در ارقام فندق ایجاد شده است.
فندق بومی اروپا و آسیای صغیر و قفقاز است . پرورش درخت فندق از زمانهای قدیم معمول بوده و کشت آن در اروپا از قرن جهاردهم میلادی رو به توسعه گذاشت و بتدریج در ممالک اطراف حوزه دریای مدیترانه متداول گردید . پرورش باغی این درخت در ایتالیا با کشت ? واریته در سال ???? شروع شده همچنین واریته های زیادی در سال ???? در انگلستان شناخته شد . فندق رقم کنتیش کاب که بنام دوچیلی هم معروف است از یک گیاهچه فندق که در سال ???? کاشته شد بدست آمده و هنوز هم کشت میشود.
فندق به دلیل داشتن ریشه های افشان و فرم رشد درختچه ای و با پاجوش دهی فراوان می توان در جلوگیری از فرسایش خاک و تثبیت آن بسیار موثر واقع شود. فندق از گیاهان کم توقع و مقاوم به عوامل نامساعد محیطی میباشد. میزان تولید فعلی فندق در جهان ?? % کمتر از نیاز بازارهای جهانی است. بنابراین تولید این محصول از نظر اقتصادی دارای اهمیت ویژه ای است . همچنین فندق به دلیل داشتن قابلیت نگهداری طولانی و حمل و نقل آسان می تواند درآمد قابل ملاحظه ای را برا ی کشاورزان تأمین نماید . کشت فندق در اراضی شیب دار می تواند علاوه بر تثبیت خاک ،باعث تبدیل اراضی دیم کم بازده به باغهای اقتصادی می گردد . در ایجاد اشتغال مولد بسیار موثر می باشد.
تنها نکاتی که در زمان کاشت فندق باید به آن باید اهمیت دهید این است که درخت فندق پر ریشه است و در عین کم ارتفاع بودن باید فاصله مناسب را برای رشد ریشهها در اختیار درختچه قرارداد. به همین دلیل فاصله مناسب برای هر درخت با درخت دیگر 4.5 تا 6 متر است. بهتر است درختان بهصورت خطی کاشته شود؛ چراکه در زمان گردهافشانی میتوانید میوههای بیشتری را بارور کنید.
نکته مهم بعد که در زمان کاشت نهال فندق بهتر است به آن اهمیت دهید زمان کاشت است. برای کاشت درختچه حتماً درزمانی که نهال یا پاجوش در خواب زمستانی است اقدام به قرارگیری در خاک کنید.
پس از پایان سرمای زمستان و اوایل بهار بهترین زمان برای کاشت نهال می باشد. قبل از کاشت، ریشه نهال ها در محلول آب، خاک و کود حیوانی قرار داده میشود، این کار در میزان گیرایی نهال های جوان بسیار مؤثر است و پس از آن نهال های تیمار شده به نحوی در چاله قرار داده می شوند که طوقه نهال ها در بالاتر از سطح خاک قرار گیرد.
گودال ها بایستی قبلا آماده شده باشند. زمان گود برداری با زمان درختکاری در ارتباط است، بدین معنا که اگر موقع کاشت نهال اواخر پاییز است، چاله ها بایستی در تابستان و اگر موقع کاشت نهال در زمستان است، چاله ها بایستی در پاییز حفر شده باشند.
ابعاد گودال بستگی به نوع خاک و اندازه ریشه دارد. ابعاد گودال بایستی به نحوی باشد که ریشه.ها در موقع کاشت با دیواره تماس پیدا نکنند. در خاک های مرغوب گودال می بایستی فضایی بین 30 الی 60 سانتی متر .از نوک ریشه ها تا انتهای گودال داشته باشد و این فضا برای خاک.های نامرغوب می بایستی بیشتر مد.نظر قرار گیرد. معمولا قطر چاله ها بین 30 الی 70سانتی متر.خواهد شد. در صورتی که از مته پشت تراکتور استفاده.شود، قطر چاله حدود 40 سانتی متر خواهد بود.
به طور کلی فواصل کاشت فندق در زمین های دشت 5×4 متر و به صورت سیستم مستطیلی است. این فاصله در مناطق کوهستانی به 4×4 متر بر روی خطوط تراز تغییر می.یابد تا جلوی فرسایش خاک گرفته شود.
زمینی که قصد دارید در آن درختان فندق بکارید باید زهکشی بهتری داشته باشید. به خاطر داشته باشید نیازی نیست که خاک آن منطقه خیلی غنی باشد؛ چراکه درصورتیکه خاک مواد معدنی و مغذی زیادی داشته باشد برگهای درخت بیشازاندازه رشد میکند.
درخت فندق هر دو مدل گل از لحاظ جنسیتی یعنی هم ماده و هم نر را دارد. این موضوع بدان معنا نیست که درخت میتواند خود بارور باشد. باروری درخت بهواسطه گردهافشانی است، پس بهتر است درختان فندق را به صورتی گروهی و خطی بکارید. خطی کاشتن فندق کمک میکند در زمان گردهافشانی میزان بیشتری گردههای فندق به دام افتد.
نکته دیگری که در زمان کاشت درخت فندق باید به آن توجه کنید زمان گرده افشانی گلها است. درصورتیکه از نهال فندق با گونههای مختلف استفاده میکنید نمیتوانید برای به دام افتادن گردهها زیاد امیدوار باشید. گرده افشانی هر گونه با گونه دیگر در زمان متفاوتی صورت می گیرد، پس اگر میخواهید که درختتان محصول خوبی بدهد تلاش کنید که گونهها را مشابه انتخاب کنید.
وجود رطوبت کافی یکی دیگر از عواملی است که برای کشت فندق ضروری است . میزان رطوبت بین?? تا ?? % برای کشت و پرورش فندق مناسب می باشد . در صورتی که میزان بارندگی سالیانه حداقل ??? میلی لیتر با پراکنش مناسب در فصول گرم باشد می توان به کشت دیم فندق اقدام نمود. در غیر این صورت برا ی تولید تجاری آبیاری تکمیلی درختان در ماههای خرداد ،تیر و مرداد الزامی می باشد.
جهت حفظ رطوبت خاک از موادی مانند کاه و کلش، بقایای گیاهی، مالچ نفتی و غیره استفاده میشود. مالچ مانع رشد علف های هرز در اطراف نهال شده و در برابر تغییر دمای شدید خاک و از دست دادن آب نهال را محافظت می کند .
فندق درخت مقاومی است به همین علت می تواند در انواع خاکها (بهجز باتلاقی) رشد فوق العاده ای داشته باشد. همین مقاومت در مورد مصرف آب نیز وجود دارد. درختان بالغ فندق در برابر خشکی مقاوم هستند، اما برای رشد درختچههای جوان باید شرایط رطوبتی ثابتی برای درخت فراهم آورید. این شرایط به صورتی است که هرگز نباید اجازه دهید خاک اطراف درختچه کاملاً خشک شود.
در صورتی که قصد دارید نهال فندق را در آب و هوای خشک بکارید، باید مراقبت بیشتری را برای رشد درخت انجام دهید. در زمان فصل رشد و زمانی که درخت فندق به خواب نرفته باید بهصورت مداوم رطوبت مناسب و نرمالی را برای آن فراهم کنید.
درخت فندق در گروه درختان مقاوم قرار دارد به همین علت رشد آن آسان است. در عین رشد خوب درخت به حیوانات، آفات و بیماریهایی که درخت با آنها مواجه میشود باید توجه کرد. در ادامه به مواردی که سلامت درختان شما را تهدید میکند اشارهکردهایم.
گیاهخواران کوچک و بزرگ نهال فندق: درصورتی که باغ یا باغچه شما حفاظ و دیوار مناسبی به عنوان حریم نداشته باشد، گیاهخواران بزرگ مثل گوزنها و در برخی موارد گلههای گوسفند و بز به باغ شما خواهند آمد. گوزن ها و گوسفندان عاشق برگ های جوان و تازه درخت فندق هستند. اگر پای کله بزها به باغتان باز شود باید قید درختانتان را بزنید چون بزها آش را با جایش میخورند. پس حتماً برای باغتان حفاظ و حریم تهیه کنید.
گیاهخواران کوچک مثل سنجاب ها و پرندگانی مثل کلاغ نیز به محصولات باغ شما چشم طمع دارند. به همین علت بهتر است فندقها را در زمان رسیدن سریع برداشت کنید.
حشرات و آفاتی هستند که به صورت اختصاصی به درخت فندق حمله میکنند. در ادامه به معرفی این حشرات پرداختهایم.
کرم فیلبرت یا پروانه بلوط: در زمان کاشت درخت فندق حتماً باید حواستان به این پروانهها باشد. این پروانهها با بالههایی به رنگ قهوهای و خطهایی به همان رنگ اما کمرنگتر مهمانان ناخوانده درخت فندق هستند. لارو این پروانهها در زمستان در خاکپای درخت قرار میگیرد. این لاروها در فصل بهار بهصورت شب پره هایی از خاک بیرون میآیند. بعدازآن این شبپرهها روی پوست درخت فندق تخم گذاری میکنند. حمله اصلی این لاروها زمانی است که تخمهای جوان بیرون میآیند و وارد مغز فندق میشوند و از آن تغذیه میکنند.
اگر می خواهید به صورت طبیعی این مهمانان ناخوانده را فراری دهید، بهتر است گیاهانی مثل گل مروارید، گل همیشهبهار و شوید بکارید. این گلها حشرات شکارچی مفید مثل زنبورهای شکارچی لارو را به باغ شما میکشاند. این زنبورها با خوشحالی مسئول آفت زدایی از باغ میشوند.
شپشک ها: این سوسک های پوزه دراز در فصل بهار به برگ درختان فندق حمله کرده و آنها را مورد حمله قرار می دهند. علاوه بر آسیب به برگها به ساقههای جوان و پوست درخت نیز آسیب میرسانند. ضرر دیگری که این شپش ها وارد میکنند این است که در اوایل تابستان درون فندقها تخمگذاری میکنند و لارو این حشرات به میوه تازه حمله کرده و آن را میخورد.
مشکلی که وجود دارد این است که فندقهایی که موردحمله این حشرات قرارگرفتهاند. نمیریزند و شما در زمان برداشت این فندقها را به همراه فندقهای سالم برداشت میکنید
یکی از راههای طبیعی دفع شپشک این است که قبل از گلدهی درخت با فشار آب شپشکها را از روی آن بریزید. درصورتیکه شپشکها روی خاک بیفتند دیگر نمیتوانند به درخت حمله کنند. حتی میتوانید بعد از باران درخت را بتکانید تا این حشرات از درخت جداشده و بیفتند. بهتر است روی خاک ماده شپشککش بریزید تا در صورت افتادن آنها روی خاک از حمله مجدد آنها به درخت مطمئن باشید.
اگر قصد کاشت درخت فندق را دارید، باید حتماً بیماریهای درخت را بشناسید. در ادامه به معرفی بیماریها پرداختهایم.
قارچ ریشه درخت فندق: (Armillaria) قارچی است که ریشه درخت فندق را می پوساند. زمانی که ریشه درخت به این قارچ آلوده شود برگهای آن تغییر رنگ داده و یکی پس از دیگری میافتند. بعد از ریزش برگ ها شاخه ها می ریزند. در برخی موارد در بن گیاه قارچهای زردرنگ ظاهر میشود. اگر درخت شما به این قارچ آلوده شد، برای جلوگیری از آلودگی دیگر درختان باید درخت را از خاک درآورده و درجایی بسیار دورتر دفن کنید.
بیماری باکتریایی درختان فندق: درصورتی که درخت به بیماری باکتریایی مبتلا شود، شاخه های جوان و جوانهها آسیب میبینند. درصورتیکه بهموقع متوجه این بیماری در درخت نشوید، جوانهها میمیرند و کل شاخه درگیر میشود. خوشبختانه در این بیماری نیازی به حذف کلی درخت نیست. تنها شاخه بیمار را قطع کنید و آن را دور از باغ و درخت فندق دفن کنید.